RÓLAM

KÁPLÁR ÉVA

Több mint 20 éve foglalkozom az emberek  – magamat is beleértve – pszichéjével ÉS test-lelki gyógyulásával. Fiatal felnőttként  szexuálpszichológusként dolgoztam, később azonban úgy éreztem a pár- és a családterápia a munkám szükséges eszköze lett.

A gyermekpszichológia iránt mindig is érdekelődtem, hiszen van három gyermekem. Felvilágosításokat és interaktív foglalkozásokat tartottam intézményekben ahol, a kamaszoktól sok olyan kérdést kaptam ami arra sarkalt, hogy még tovább fejlesszem magam.

A szomatopszichológia magával ragadott, mélységeibe egy családi tragédia miatt ástam bele magam. A terápiák során pedig rengeteg döbbenetes gyógyulást, fogyást és átváltozást tapasztaltam. 

A neurofeedback egy olyan segítséget adott a betegségeknél, ahol gyógyszer nélkül vagy kevesebb gyógyszeres kezeléssel egyálalán eredményeket érjünk el.

Kedvencem mindig is a csoportterápia volt, már az egyetem első évétől kezdve drámázom. Előszőr pszichodráma, majd később szomatodráma lett az egyik hobbim és munkám is egyben.

Az alpakák nyugodt, kiegyensúlyozott életet élnek és nem tűrik jól a stresszt. Gyapjuk kivételesen puha, jó érzés megérinteni, mindemellett kellemes rezgést bocsátanak ki magukból, ami segít, hogy békében legyünk mi magunk is, ezért választottam őket terápiás célra.